Mehmet AKBACAK


HAYVAN DOSTLARININ KORKUSU HAKLIYMIŞ!

Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa meclisten geçti, geçmesine de hayvan dostlarının yasaya karşı kuşkulu yaklaşımlarını haklı çıkartacak bir takım kötü olayların yaşandığı görüldü.


HAYVAN DOSTLARININ KORKUSU HAKLIYMIŞ!

      Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa meclisten geçti, geçmesine de hayvan dostlarının yasaya karşı kuşkulu yaklaşımlarını haklı çıkartacak bir takım kötü olayların yaşandığı görüldü.

        Ankara Altındağ Belediyesi sınırları içindeki çukurluklarda öldürülmüş köpekler bulundu. Belediye yetkilileri burasının köpek mezarlığı olduğunu söylediler. Ankara Büyük Şehir Belediye yetkilileri de burasının sorumluluk alanlarında olmadığını söyleyip, yaşanan bu katliamın takipçisi olacağını söylediler. Niğde ve Uzunköprü’de de çuvallar içinde öldürülmüş sokak köpeklerinin bulunması bu işin vehametini göstermektedir. Hayvan dostlarına düşen en önemli görev bu alanda yapılan yasadışı uygulamaları tesbit edip, kamuoyuyla paylaşarak suç işleyenlerin cezalandırılmaları için çaba göstermeleri gerekiyor. Yanlış anlaşılmasın bu görev yalnız onlara verilmiyor. Tüm toplum olarak takipçisi olmalıyız. Ayrıca bu yasa komisyona gelmeden kamuoyuna yeterince bilgi verilemedi. Daha doğrusu yasanın can alıcı kısımları tartışılamadı. Burada hem iktidarın ve hem de muhalefetin sorumluluğu söz konusu… Hayvan dostlarının haklı olarak karşı çıktıkları maddeler siyasi tartışmalar yüzünden tam olarak konuşulamadı. Tanıdığım bir hayvan dostunun tesbiti çok ilginçti. “ Yasanın bu şekilde çıkmasında hem iktidarın, hem muhalefetin, hem hayvan dostuyum diye geçinenlerin büyük sorumluluğu vardır”. Gerçek hayvan dostlarının haklı çığlıkları gürültüye kurban gitti. Umarım yasada ki; aksaklıklar görülüp kısa sürede düzeltilir.

TELAVİV, İSRAİL’DEN DAHA ÇOK NEREDE GÜÇLÜYMÜŞ?

         Bazı siyasetçiler, bazı gazeteciler ve bazı akademisyenler söze başlarken; “ Araplar bizi arkadan vurdu. Ortadoğu bataklığında ne işimiz var. Bize ne Gazze’den, bize ne Haniye’den, bize ne Hamas’tan, zaten Hamas terör örgütü değil mi? diyerek sanki İsrail’in Ankara’da ki temsilcileriymiş gibi konuşuyorlar. Hatta birisi Cumhurbaşkanımız için “İsrail sayın büyüğümüzü korkutmuş” diyerek sözde Türkiye Cumhurbaşkanıyla dalga geçiyor. Adamlar açık açık vaddedilmiş topraklardan bahsediyor. Pek hoşlanmasam da Prof.Dr. Yalçın Küçük bakın ne diyor.”Tel Aviv, İsrail’den daha çok Türkiye’de güçlüdür. Türkiye’nin Washington elçilerini İsrail belirler”.(şimdi değil) Bu tesbitin doğru olduğunu bugünlerde apaçık görmekteyiz. CHP’li eski Washington Büyükelçisi Namık Tan “Mavi Vatan masal” derken, Fidan’ın Mısır Dışişleri Bakanıyla görüşmesinden rahatsız olması, İsrail’e saygı gösterilmesini isteyen Tan’a halk bu adama kimin elçisi diye sorması, CHP için yüzkarasıdır. 

      10-12 yaşındaki Gazze’li çocuk; ” Her şeyden çok yoruldum… Artık ölüp dinlenmek istiyorum” diyerek tüm insanlığa çığlığını duyurmaya çalışıyor, yaşamaktan yorulmuş olması demek, İsrail’in acımasız katliamlarının devam ettiğine tanıklık ettiğine dayanamadığını gösteriyor. Türkiye elinden geldiğince bu çocukların sesi olmaya çaba gösteriyor. Muhalefetin sekülerleri bize ne derken, sözde muhafazakarları da Türkiye İsrail’i destekliyor diyerek kafa karıştırmaya çalışıyorlar. Fakat her ikisi de İsrail’e ve onun destekçisi ABD’ye tek bir söz edemiyorlar. Halk sizin bu ikiyüzlülüğünüzü görmüyor mu? Kalın Sağlıcakla.

Not: Bugün Filistin Cumhurbaşkanı Mahmut Abbas saat 15:de mecliste konuşma yapacak. Niye konuşturmuyorsunuz diyen gizli İsrailcilere duyurulur.