Mehmet AKBACAK

Tarih: 28.06.2024 18:42

HASAN PAŞA,‘PAŞALIĞA’ DEVAM EDİYOR HALA!

Facebook Twitter Linked-in

HASAN PAŞA,‘PAŞALIĞA’ DEVAM EDİYOR HALA!

     2014 Yerel seçimlerinde belediye başkanı olan Hasan Sopacı (Hasan Paşa) 2024 yerel seçimlerinde 3.kez başkanlığa seçildi.

       Gerçi defalarca yazdım, yine de tekrarlayayım. Çerkeş’ten bir şey olmaz, köyden farkı yok diyenlerin bugün aynı kişilerin 180 derece farklı düşündüklerini söylersem abartmış sayılmam. Belki içinizden bu başarıyı iktidara bağlayabilirsiniz? Doğru söze ne denir?. Ancak bu değişimin ve dönüşümün mimarı Hasan Sopacı’dır. Seçilmesinden kısa süre sonra şimdi tamamlanan Belediye binası ve çarşının maketini her gelene göstererek hedefini ve vizyonunu gösteriyordu. Çoğu kişi bunun ‘Paşanın’ reklamı olarak algılıyor, pek de inanmıyordu. Çünkü ortada maketten başka bir şey yoktu.

     Bugün ise 180 konut, 85 adet işyeri, 72 araçlı kapalı yeraltı oto parkının büyük bir kısmı tamamlanmış çevre düzenlenmesiyle Çarşı merkezi hizmete hazır duruma gelmiş. 

       İstasyon Mahalles’inde TOKİ tarafından 165 konutla Çerkeş’te konut sorununun sıfırlandığını söyleyebiliriz. İlk defa Kurtlar Mahallesi’nde başlayacak Kentsel Dönüşümün müjdesini de verebilirim.

      Çerkeş’e her gelişimde Başkan beni yaptığı çalışmaları,  hizmetleri yerinde görmem için arabasıyla Çerkeş’i dolaştırır ve bilgilendirir. Bu sefer ki gezimde; sanayi bölgesinin bu kadar geniş bir alana yayılması, fabrika ve işyerlerinin gün geçtikçe yoğunluğunun artması Çerkeş’in bölgenin yıldızı olmasının önüne geçilemez. Kısa sürede Düzce Cam ve Düzce Pekintaş gibi iki önemli fabrikanın Çerkeş’e gelerek üretime geçmesi Çerkeş’in yüzünü güldürecektir.

      Organize Sanayi Bölgesi’nde elektrik kesinti sorunu gidermek için 154 KV’lık trafo merkezinin inşaatının %80’i tamamlanmış, bundan sonra hem Çerkeş’te ve hem de bölgede elektrik kesintisi yaşanmayacaktır.

     İtfaiye hizmet binasını gezerken birden çok eski yıllara gittim. Araç olarak tek bir arazözü vardı. Bazen suyu olur bazen olmazdı. Şimdi ise tam donanımlı araç filosuyla, teçhizatlı ve eğitimli itfaiyecileriyle bölgemize hizmet verecek bir tesise sahip olduğumuz için gururlanmanın keyfini yaşamalıyız.

     Uzun yıllar açık havada kışın soğuğundan, yağışından, çamurundan, yazın ise tozundan çile çeken Pazar esnafı kapalı sebze, meyve ve Balık pazarı kurularak çilesine son verilmiş. 

     Yine bölgenin en büyük hayvan pazarı kurularak hayvancılığın merkezi olma durumu korunmuş ve geliştirilmiş.

   Yıllarca Çerkeş’ten konu açıldığında eskiler ‘Feteş’ten bahsetmeden geçemezlerdi. Belediye sosyal tesislerinden başlayıp Kemer Köprü’ye kadar devam eden ‘ULUSU DERESİ ISLAH’ çalışmaları devam etmekte..Proje tamamlandığında; dere kenarlarına yürüyüş yolları, piknik alanları ve yeni yaşam alanları hizmete sunulacak. FETEŞ modern hale getirilerek eski günlerini aratmayacak.

       Artık çocuklar Ulusu’da değil yaz kış yüzme havuzunda yüzme öğrenecekler. İşe giden annelerin gözü arkada kalmayacak 170 öğrencili kreş ve yaşlılar için Huzurevi yapımına başlanmış. Başkan hem çocukları ve hem de yaşlıları sevindirmiş. Büyük şehirlerde yalnız yaşayan yaşlılar son günlerini çocukluk ve ergenlik dönemini yaşadıkları şehirde geçirmeleri için büyük bir fırsat, umarım ‘Paşaya’ dualarını esirgemezler. 

     Eski belediye binasının bir katı Millet Kütüphanesi için ayıracağı sözünü veren başkana teşekkür ederek veda ettim.

    Sayın Başkan Çerkeş’te 3. Dönemini yaşayan Çankırı’da tek belediye başkanı, inşallah Çerkeş’e daha büyük hizmetler yapacaktır. Hasan Paşa ‘Paşalığa’ devam ediyor hala…

      Not: Yazdıklarım içinde hiçbir abartı yoktur, bunu da bilmenizi isterim. Haaa! Unutmadan yazayım. Çerkeş’e gittiğinizde Işıklar Konağı’nda ‘BADIMA BÜKMESİ’ yemeği unutmayın. Kalın Sağlıcakla.

     


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —