AV.HÜSEYİN DOĞAN BERÇİN


BİR KASABA AVUKATININ ANILARI OSMAN GÜRKAN 1

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ


Bizim gençlik yıllarımızda ilkokul, ortaokul, lise çağlarında Çerkeş 'ten memuriyet ya da iş dolayısıyla ayrılan abilerimiz. Amcalarımız yaz tatillerini Çerkeş'te ata yuvasında. Babalarında geçirirler çocukları ile gelirler çehresin ayrı bir havası olurdu, nüfus azdı ama herkes birbirine saygılı ve sevgi dolu idi. Kendi yetiştiğimiz evlatlarımız makam ve mevkii sahibi olmuşlar ekonomik güçlerine belli seviyeye gelince yazları artık Ege, Akdeniz diğer sahillerdeki yazlıkların gider olmuşlar Çerkeş’i unutmuşlardır. Ama bunlardan ben çok yakında tanıdığım Emekli Hâkim - sonra Avukat Osman Gürkan abiyi ayrı tutarım Tokatta Hâkim olduğu yıllarda 60 plakalı bir beyaz 131 ile Çerkeş’e yaz tatiline geldiği hatırlarım.

 O yılların gençlerin önderliğinde spor sahasının top oynanır bir hale gelmesine çalıştığını hatırlarım. Kendisi Çerkeş in kadim yerlilerinden Osman ustalar lakaplı ailelerinden Ali Gürkan’ın oğludur.1938 doğumlu Ankara Hukuk Fakültesi 1959 yılı mezunu. Antalya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığından emekli olmuş Antalya uzun müddet Avukatlık yapmıştır, Eşi Nimet Hanım Hasan ustaların Hasan Erdoğan’ı kızıdır. İki erkek çocuğu vardır. Biri Antalya özel bir hastanede kalp Doktoru Alihan Gürkan diğeri İstanbul’da Borsa uzmanı Oğuzhan Gürkan’dır. Osman Gürkan abi Çerkeş’te olup emekliliğinde bile tatil için şuan olduğu gibi Çerkeş’tedir.

Osman Gürkan abimiz tam bir Çerkeş sevdalısıdır. Onun için yetiştirdiğiniz büyüklerimizi tanıyalım onlarla gurur duyalım. Kalender tabiatı bu üstadımdan zaman anılarını anlatmasını rica ederim. Anlatır. İlginç bir anısı yarın bu yazının devamında yazacağım. Üstadım Hâkim abiye sevdikleri ile sağlıklı nice yıllar diler saygılarımı sunarım