AV.HÜSEYİN DOĞAN BERÇİN


BAŞLARKEN

İnsanın doğduğu yere bir vefa borcu vardır. Eğer insanlar doğduğu yerde karnını doyurabiliyorlarsa, geçinebiliyorlarsa, az veya çok bir geliri varsa oraya olan vefa borcunu bir şekilde ödemeye çalışırlar.


BAŞLARKEN 

 

Av. Hüseyin Doğan Berçin 

Gazetecilik, basın, yazılı basın, görsel basın, medya, yerel gazetecilik ve yerel gazete hep bunları merak etmişimdir. 

 Biliyorsunuz sosyal medya İnternette kullanıcıların içerik ürettiği bir iletişim platformudur. ( Facebook, Twitter vs) 

 İnsanın doğduğu yere bir vefa borcu vardır. Eğer insanlar doğduğu yerde karnını doyurabiliyorlarsa, geçinebiliyorlarsa, az veya çok bir geliri varsa oraya olan vefa borcunu bir şekilde ödemeye çalışırlar. 

 Yerel yayıncılık, yerel gazete, yerel görsel basın da bunlardan biridir. Benim başlarken bu yazımın asıl konusu Turan DEMİR'dir. Zaman zaman ben ona basınımızın değerli elemanı veya medya uzmanı diye takılırım. 

Düşündüm, 

Bu arkadaşımız Çerkeş'e olan vefa borcunu Vuslat Haber Yayıncılığı ile on beş on altı seneden beri başarıyla sürdürüyor. Her ne şekilde olursa olsun yayıncılık çok kolay bir iş değildir. Ayni zamanda ekonomik güç de ister. Hele hele bağımsızlığını sürdürebilmek için verilen çabayı hepimiz takdir etmeliyiz. Şimdiye kadar Çerkeş'te böyle bir faaliyeti sürdürebilmeye o kadar çok aydın kişilerimiz dahi cesaret edememiştir. Turan Demir, bu işi başarı ile sürdürmektedir. Onun için tüm sivil toplum kuruluşları esnafımız ilan vs hususlarda Turan DEMIR'e madden ve mânen yardımcı olmalarını düşünürüm. Ben de bu düşünceme katkıda bulunmak için Vuslat Haber görsel gazetesinde yazmaya karar kıldım. Çerkeş'te geçirdiğim yetmiş altı yıllık ömrümde gördüğüm güzellikleri unutulmaz anıları bir kasaba avukatı olarak devamlı yazmakla ona yardımcı olacağımı düşünüyorum. Yazarın biri bir kitabında "Çocukluk arkadaşlarınızla sık sık ileri yaşlarda bir araya geliniz, unutulmaz mutlu anılar yaşayacaksınız." demiştir. Bu cümleyi çok doğru bulurum ve zaman zaman da tatbik ederim. Onun için sizler de Çerkeş'te geçirdiğiniz unutulmaz anılarınızı bize yazın, dile getirelim. Kültürel yönden ve reklam yönünden Çerkeş'imizi diğer vatandaşlarımıza tanıtmaya yardımcı olalım. Yerel gazeteci Turan DEMİR, bu görevi yıllarca yerine getirdiği için kendisini kutluyorum. İleriki sayılarda yazılarımıza ve anılarımıza devam edeceğim. Herkese sevgi ve saygılar sunarım.