Mehmet AKBACAK

Tarih: 28.09.2024 19:56

YİNE Mİ KİM ADAY OLACAK KAVGASI?

Facebook Twitter Linked-in

      YİNE Mİ KİM ADAY OLACAK KAVGASI?

    Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılalı 16 ay geçmiş. CHP’den kim aday olacak?. İmamoğlu cephesi istinafta olan davanın sonucunu beklemeden CHP’nin aday olarak İmamoğlu’nu göstermesini, hatta Mansur Yavaş’ın da yardımcısı olmasını istiyorlar.

      İmamoğlu şehir şehir dolaşmaya başladı bile…Dava arkadaşlığı gibi argümanlar kullanarak dokunulmazlık alanı yaratmaya çalışıyor. Normalde seçimler 2028’de yapılacak. Hadi diyelim bir yıl öne alınsa bile bayağı uzun bir zaman var, köprünün altından ne kadar su akacak ve nereye doğru akacak hiç belli değil. Böyle olmasına rağmen, 6’lı masanın yaşadığını tekrarlamak akıl karı olmasa gerek. 

     Fazla konuşmayan Mansur Yavaş dün basın toplantısı düzenleyerek hakkında yazılan, çizilen ve söylenenlerden rahatsız olduğunu açıkça söyledi. Şimdiden Cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışmasını yapmak ancak iktidarın işine yarar. CHP’ye de zarar verir diyerek noktayı koydu. İmamoğlu ile aramda bir sorun yoktur diyerek de tartışmanın uzamasının da önünü kapattı. Fakat bu pilav çok su kaldırır hesabı bu tartışma burada bitmez. Muhalefetin kısır bir döngüye girmesi iktidarın işine yarar gibi gözükse de aslında demokrasimiz açısından sağlıklı bir ortam yaratmıyor.

      BM’LERDE  ERDOĞAN RÜZGARI ESTİ

    BM’lerin toplantısında konuşan Erdoğan açıkça İsrail’i terör devleti olarak suçlarken, Hamas’ı teröre karşı direniş gösteren yurt savunması yapan bir kuruluş olarak gördüğünü ve arkasında olduğunu söyledi. Ayrıca İsrail’e başta ABD ve Batı’lı ülkelerin destek vermesini de kıyasıya eleştirdi. Artık bu katliamın güçle durdurulmasını istedi. BM’lerde ki konuşması tüm mazlum ülkeler tarafından desteklenirken, bazı Batılı ülkelerde destekledi. BM’lerde Erdoğan rüzgarı esti. Ayrıca Türk Evi’nde ülke liderleriyle görüşmeler yapması Türkiye’nin bölgedeki ağırlığını da ortaya koymuş oldu.

          ÖZGÜR ÖZEL FARKINI YİNE GÖSTERDİ

   Newyork’da Türk Evi’nin yapılması sırasında başta Kılıçdaroğlu olmak üzere neler neler söylediler. Hatta Kılıçdaroğlu binanın önünde fotoğraf çektirerek dalga geçti, alay etti. 

    Newyork’da ki Sosyalist Enternasyonel’in toplantısında Güney Kıbrıs delegesinin konuşması sırasında tepki olarak dışarı çıkması ve konuşması bitince salona dönerek cevap vermesini kutlamak gerek… Ayrıca Newyork’da Türk Evi’nde kalması ve siyasi görüşmelerini burada yapması, başlattığı normalleşmenin devamı gibi hava yaratması Türkiye siyasetinin dışarda bütüncül bir ortam yaratması açısından çok önemliydi. Ayrıca konuşmasında Erdoğan’ın ‘Dünya beşten büyüktür’ sözlerini referans olarak kullanmasını da takdir etmek gerekir. Böylece bir kez daha  Özgür Özel farkını göstermiş oldu. Özgür Özel liderlik yolunda ilerlemeye devam ediyor. Kalın Sağlıcakla.

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —