Mehmet AKBACAK


TEŞEKKÜRLER MİLLİ TAKIM TEŞEKKÜRLER!

Yıllarca Almanya bizi kıskanıyor sözleriyle dalga geçenlere, Alman İç İşleri Bakanı’nın şikayetine ses çıkarmayanlara soruyorum. Tüm maçlarda yapılan işaretlere para cezası verilirken, önemli ve başarılı oyuncumuza final öncesi 2 maç cezasını vermek kıskançlığın, düşmanlığın dışa yansıması değil mi?


     TEŞEKKÜRLER MİLLİ TAKIM TEŞEKKÜRLER!

    Türkiye başarıya o kadar susamış ki; ne zaman küçük de olsa  başarılı iş yapsak halkın büyük çoğunluğu zevkten dört köşe oluyor. Maalesef bazıları var ki, ne yaparsan yap bu mutluluğa ortak olamıyor. Örneğin; İHA, SİHA yapımı, TOOG yapımı, uzaya ilk insan gönderme işi gibi… Gerçi Ana Muhalefetin grup başkanvekili açıktan açığa ne demişti; “ Bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok. Milletin bize verdiği bu görev kardeşim”. Zihniyet bu olunca ülkede başarılı olunduğu alanlarda ortak bir sevinci yaşamak mümkün olabilir mi?. Her şeyde ‘gözünün üstünde kaşın var’ diyen önemli bir kitle var. Terör konusunda (PKK, FETÖ, DEAŞ) ortak bir tavır alabiliyor muyuz?. Darbe oluyor ‘Kontrollü darbe, tiyatro’ diyenler var. Güvenliğimizi sağlamak için yurt dışına operasyon yapılmasına hayır diyenler varken; ülkenin güvenliği için bile olsa banane diyenlerin olması garip değil mi?.

       Uzun zamandır toplum bu sancıları yaşarken belki de ilk defa tek bir konuda ortak bir sevinci paylaştık. 2024 UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarında yarı finale çıkan Milli Takım’ımızın gösterdiği başarılar tüm topluma ilaç gibi geldi. Çok azı görmezden gelse de; iktidarıyla, muhalefetiyle toplumun tüm kesimleri tek vücut Milli Takım’ın yanında, arkasında yer aldılar. Hatta maçlar Almanya’da olmasına karşın stadyumları binlerce vatandaşımız doldurarak sanki kendi sahamız da gibiydik.İkinci golünü atan  Merih Demiral’ın Bozkurt işareti yapması bile bu birlikteliği bozamadı. Düne kadar bu sembolü görenlerin tüyleri diken diken olurken, bu olaydan sonra tavırlarının  180 derece değiştiğini görebiliyoruz. Ayrıca Bozkurt sembolünün tarih kitaplarında geçiştirilen hikayesinin orijinal bilgilerine de ulaşmış olduk. Küresel güçlerin dayatmalarıyla ulusların değerlerini yıpratmaya ve yok etmeye yönelik politikalarından dolayı ulusal değerlere sırtlarını dönenlere bakıyorum, şimdilerde sıkı sıkı sarılmış vaziyetteler. 

    Yıllarca Almanya bizi kıskanıyor sözleriyle dalga geçenlere, Alman İç İşleri Bakanı’nın şikayetine ses çıkarmayanlara soruyorum. Tüm maçlarda yapılan işaretlere para cezası verilirken, önemli ve başarılı oyuncumuza final öncesi 2 maç cezasını vermek kıskançlığın, düşmanlığın dışa yansıması değil mi? Bu işaret üzerinden Milli Takım’ın başarısını gölgelemeye çalışanları bir yana bırakalım. Bizi yıllar sonra bir araya getiren, ortaklaşa heyecan, sevinç ve mutluluk duygularıyla çoşturan Milli Takım’a teşekkürler, teşekkürler Milli Takım’a. Başta yöneticiler, antrenör ve oyuncular olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Durmak yok yola devam…Hedef 2026 Dünya Kupası…Kalın Sğlıcakla.