Mehmet AKBACAK


NE YUMUŞAMASI KARDEŞİM!

31 Mart yerel seçimlerinin sonunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel; “seçmen AK Parti’ye sarı kart gösterdi. Bize verilen oylar emanet oylardır”.


      NE YUMUŞAMASI KARDEŞİM!

31 Mart yerel seçimlerinin sonunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel; “seçmen AK Parti’ye sarı kart gösterdi. Bize verilen oylar emanet oylardır”. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise; “ ya toparlanacağız, ya da güneşi gören buz gibi eriyeceğiz” diyerek seçim sonuçlarını sağlıklı bir şekilde değerlendirdiler. Seçimi kazanan Özel; erken seçim diye havalara girmedi. Kaybeden Erdoğan’da; oylarımız çalındı diye garip gerekçeler uydurmadı. İki liderin de seçmenlere itidal, uzlaşma ve dialog önermeleriyle toplumu uzun süredir gergin tutan söyleşiler rafa kaldırıldı. Kime sorsanız? Küçük bir azınlık dışında herkes bu durumu onaylıyor ve destekliyor.Yumuşamaya karşı çıkanlara baktığımızda CHP’lilerin olmadığı buna karşılık, ‘Saraçhane Medyası’ dediğimiz İmamoğlu’nun medya mensupları karşı çıkıyor. Hatta bazıları ‘Ne Yumuşaması Kardeşim’ diyerek hoşnutsuzluğunu açıkça ilan ediyor. Çünkü yıllarca kutuplaşmanın yarattığı gerginlikten nemalanıyorlardı. Şimdi Erdoğan’a otoriter, diktatör, kapalı da olsa nasıl hırsız diyecekler. Yıllarca Erdoğan’ı cumhurbaşkanı olarak meşruiyetini sorgulayanlar, benim cumhurbaşkanım değil diye ayağa kalkmayanlar, sırtlarını dönenler şimdi Özel sayın cumhurbaşkanım diye AK Parti’ye gidince, ne yapacaklarını şaşırdılar.

     Ayrıca CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın haddini aşarak; “Genel Başkana Erdoğan’la görüşmeye giderken yanına diplomat almasını söyledim. Görüşmede notları tutması için” diyerek genel başkana saygısızlık yapmaktan sıkılmıyor.

      Bir başkası; “Yumuşama olmayacak. Erdoğan’a karşı duyulan öfkeyi yatıştırmaya çalışıyor. Bu görüşme çok yanlıştı. Erdoğan’a can simidi olmuştur” diyerek sanki ezeli bir düşmandan bahsediyor. 

      18 yıl önce Erdoğan CHP’ye gitmiş, çok yakın zamanda iadeyi ziyaret yaparak yumuşamayı derinleştireceklerini umuyorum. Yalnız Özgür Özel’in seçim başarısı, Erdoğan’la oluşturduğu yumuşama başta İmamoğlu, Yavaş ve son aşamada Kılıçdaroğlu’nu rahatsız etmiş anlaşılan..Kılıçdaroğlu, Özel’in ziyareti için; “ Sarayla müzakere değil mücadele edilir” diyerek yumuşama politikasına devam edilmesinde itiraz ediyor. Görüşme sonrasında birlikte yemek yiyen Özel ve Kılıçdaroğlu görüşmeyi değerlendirdiler. Heyhat! Kılıçdaroğlu T24’deki yayınlanan makalesinde aynı şarkıyı tekrarlıyor. Kılıçdaroğlu; siz grup başkanvekiliyken Baykal’ın yerine genel başkan oldunuz. Şimdi de grup başkanvekilin sizin yerinize genel başkan oldu. Artık bunu sindirmelisiniz. Yazıya oturduğumda Özel’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle görüşeceği haberi dolaşıyordu. 

     Ali Mahir Başarır yine yapacağını yaptı. Bir TV kanalında söyleşi yaparken bir soruya; “ Ben Erdoğan’ın yerinde olsam Özgür Özel’le yarışmak istemem” diyerek CHP kazanını karıştırdı. Gerçi ben öyle demedim dese de, ok yaydan çıkmış oldu. Vay sen nasıl böyle konuşursun, başımıza yeni bir Kılıçdaroğlu vakası mı çıkartacaksın diye İmamoğlu’nun, Yavaş’ın maaşlı elemanları çıldırdı. Desenize CHP’de bu yaz sıcak geçecek. Kalın Sağlıcakla.