Tarih: 21.06.2024 23:20

TESLİM EDİLMEYEN TOKİ KONUTLARI İÇİN ÇERKEŞ BELEDİYE BAŞKANI HASAN SOPACI DEVREDE

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

 

 

Çerkeş'te İstasyon Mahallesi eski cezaevi yanında bulunan ve yapımı biten  ama teslim edilmeyen 165  adet TOKİ Konut'u, hak sahipleri isyan ettirdi.

 165 Konut için Teslim  töreni yapılan ama müttehittin çıkan toprakları ve hafriyatı konutun yanına dökmesi ve Çerkeş belediyesi tarafından uyarılmasına rağmen hafriyat dökülen alanın da, TOKİ’ye ait olması sebebi ile yaptırım uygulanmaması ve daha sonra burada toprak göçmesi (küçük bir heyelan) yaşanıp kanalizasyon hattını tahrip etti. büyük hasar meydana geldi.

Bu sorun dairelerin hala teslim edilmemesi hak sahiplerinin hem kira vermesi, hem de TOKİ taksiti ödemesi ekonomik açıdan zorlanmaları hak sahiplerini isyan ettirdi.

Tatilini yarıda keserek TOKİ mağdurları ile bir toplantı yapan Çerkeş belediye başkanı Hasan Sopacı “ yüzde yüz haklısınız ama bizim burada söz hakkımız yok. Tüm sorumluluk TOKİ ile mücahit arasında ama sizin maduriyetinizi gidermek için siyasi olarak çalışma yapıp TOKİ ile müteahhit arasındaki sorunu bitirip bir an önce evlerinize taşınmanızı sağlamak için çalışacağım”. dedi.

 

 

Konu ile bir açıklamada Çerkeş Ak parti ilçe başkanlığın dan geldi ilçe başkanı M.Furkan ATUNTAŞ  Yaptığımız görüşmeler neticesinde AK Parti Grup başkan Vekili Muhammed Emin  AKBAŞOĞLU  TOKİ Tarafından bir heyet geleceğini ve eksiklerin en kısa zamanda giderileceğini AK PARTİ  Grup başkan vekilimiz Muhammed Emin Akbaşoğlun'a ve Çerkeş belediye başkanımız Hasan Sopacıya teşekkür ediyorum tek amacımız Çerkeş halkı mağdur olmaması için çalıştığımızı halkımız bilsin, magduruyetleri kısa zamanda çözülecek" dedi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —