SAYIN VALİM BU KATLİAMA DUR DEYİN!!!

Çerkeş kaymakamlığı ,Çerkeş Cumhuriyet Savcılığı, Çerkeş çevre koruma ve Çerkeş tarim ilçe müdürlüğüne suç duyurusunda bulunuyoruz ,Sayın valim bu katliyama dur deyin artık hem topraklarımız hem hayvanlarımız kanser oluyor

Ekonomi 28.09.2024 20:15:00 0
SAYIN VALİM BU KATLİAMA DUR DEYİN!!!

YÜZLERCE BALIK YİNE TELEF OLDU!BU KATLİYAMA DUR DİYECEK KİMSE YOK MU

 

Çerkeş'in Çaylı Köyü yakınlarında bulunan Akbaş çayında irili ufaklı yüzlerce balık telef oldu.

Çerkeş kaymakamlığı ,Çerkeş Cumhuriyet Savcılığı, Çerkeş çevre koruma ve Çerkeş tarim ilçe müdürlüğüne suç duyurusunda bulunuyoruz ,sayın valim bu katliyama dur deyin artık hem topraklarımız hem hayvanlarımız kanser oluyor

Bolu'nun Gerede ilçesinden gelen ve Çerkeş'in bazı köylerinden geçen çayda toplu balık ölümleri gerçekleşiyor. Balık ölümlerini gören bir vatandaş cep telefonu ile telef olan balıkların görüntülerini kayda aldı. Alınan kayıtta irili ufaklı yüzlerce balığın telef olduğu görülüyor.

Gerede'de ki fabrikaların atıklarının çaya akıtıldığını düşünen çevre köydeki vatandaşlar çaydaki suyu ne tarımda ne de hayvancılık da kullanabiliyor. Geçtiğimiz aylarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, Gerede'de ki 60 deri fabrikası ve 1 kemik unu üretim fabrikasının atıklarıyla suyu kirlettikleri gerekçesiyle ticari faaliyetlerine son vermişti.

Köyde yaşayan vatandaşlar ise balık ölümlerini Gerede'de ki fabrikaların kimyasal atıklarına bağlıyor. Konu ile yakından ilgilenen CHP Çerkeş İlçe Başkanı Cengiz Elvanağacı yaptığı açıklamada, "Gerede çayı ile ilgili bir ay önce böyle bir program yapmıştık ama ilgi göremedik bazı basın mensubu arkadaşlar da bir program yaptı şu ana kadar bir etkisini göremedik. Bugün de gördüğünüz gibi Sudaki balıklar ölmüş. Bir felaket yaşıyoruz bu felaketin peşini bırakmayacağımızı söylüyoruz. Eğer yetkililer bu işin üstünde durmuyorsa yetkililerin hakkında hukuki süreci başlatacağımızı bildiriyorum." dedi.

 


  • Pazar 28.4 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 24 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 15.3 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı