KAPTAN MUSTAFA CAN ROTAYI BELİRLEDİ ...

Bu arada çatlak sesler çıkacak, kapris yapanlar olacak federasyon beğenmeyenler olacak, başkaldıranlar olacak, bozguncular olacak , bence olmasın.

Güncel 4.10.2024 17:43:00 0
KAPTAN MUSTAFA CAN  ROTAYI BELİRLEDİ ...

Türkiye genelinde olduğu gibi Çankırı’da da kurulan derneklerin sayısı her geçen gün artıyor artısında.  Bu derneklereler sonra federasyon oluyor olsun da, ama faydasız olmasın kartvizit için olmasın o kurdu bende kurarım demek için kurulmasın.

 Ben yıllardır bu derneklerin faaliyetlerini gözlemliyorum bu federasyonları gözlemliyorum, bizim Çankırı’da hiçbir faaliyetleri olmayan ve toplum yararına çalışmak amacıyla kentte kurulan derneklerin, bir süre sonra tabela dernekçiliğinin ötesine gidemediğine şahit olmuşluğum çoktur.

Günlük yaşamın içinde sıklıkla adını duyduğumuz kurumlardan biri olan dernekler ve federasyonlar ve adını yeni duyduğumuz Konfederasyon önemli bir nitelik barındırıyor. Konfederasyon, Federasyonların ve Derneklerin varlığı hizmet etmekte olduğu toplumların gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlama noktasında önemli rol üstleniyor olması gerekir. 

Nedir bunlar örnek verelim İstanbul’da ise öğrencilere burs verilmeli ilini tanıtımına yardımcı olmalı, vatandaşlarının sorunlarını çözmede yardımcı olmalı siyasi güç ve birlik sağlayıp birlik ve beraberlik içinde halkına yardımcı olmalı .

Kimileri bu işi iyi yaptı, kimileri de idare etti, bu konuda bana laf düşmez İstanbul’daki Çankırılılar daha iyi yorumlar zaten Rahmetli Vahap Yartaş zamanından bu zamana kim ne yapmış herkes biliyor,

Tüm başkanlarımızdan Allah razı olsun şimdi ise çıta yükseldi. Çankırı konfederasyonu iş insanı Kaptan Mustafa Can tarafından kuruldu. Tüm Çankırı bu konfederasyon etrafında birleşmeli yol haritasını çizip vizyonu genişletmeli.

 Bu arada çatlak sesler çıkacak, kapris yapanlar olacak federasyon beğenmeyenler olacak, başkaldıranlar olacak, bozguncular olacak , bence olmasın.

 Bakın Ilgaz’da bir programda Çankırı konfederasyon başkanı Kaptan Mustafa Can sordum ne cevap aldım “beni ne vekil olarak göreceksiniz ne belediye başkan adayı ben Çankırı için varım ama İstanbul’da en az üç belediye başkan yardımcısı Çankırılı göreceksiniz diyor…” Sahi ya şimdiye kadar duydunuz mu böyle bir söz,

 Ankara ya gelelim hatta Çerkeş dernekler birliği ardından, Çerkeş federasyonu olarak devam etti. İnanın ilk kurulduğunda çok sevindim ama iş yapamayan bir başkanla adeta 4-5 yıl çöplük bir federasyon haline geldi sonra yeni yönetim seçildi Niyazı İncesu başkan oldu. İşte federasyon böyle olur dedirtti. 

Siz kim bu işi yapar ona bakın vasıfsız cevresi olmayan insanların kendilerinden başkasına faydası olmaz  zamanla görürüsünüz.

Kavgaları sosyal medya önünde değil kendi içinde çözen bir Çankırı konfederasyonu var ve herkese kucak açmış durumda

Çankırı konfederasyon başkanı Kaptan Mustafa Can bakın ne diyor dinleyin…

 


11.3° / 1.9°