Bu bitkinin çelikini (FİDANLARINI) pazarlayan Satılmış Erakçaoğlu Tüm yöre halkının almasını istiyor.
Çerkeş ilçemizde ailecek hayvancılık yapan Erakçaoğlu Çocukluğunda beri hayvanların içinde büyüyen ve ailesi gibi üretime ilgisi olan Satılmış ERAKÇAOĞLU maralfalfa üretimine bu yıl başladı, 1 yılın sonunda aldıkları sonuca inanamadı.
Maralfalfa yem bitkisinin ilk dikimini ilkbaharda gerçekleştiren Erakçaoğlu ailesi, ilk seferde 1 dönümde 70 ton hasat yaparak adeta bir rekor kırdı. Aynı zamanda kimyasal gübre ya da ilaç kullanımı gerektirmeyen ve sulamada da tasarruf sağlayan kaba yem bitkisinin üretimine başlamaktan memnun olduklarını dile getiren çiftçi Satılmış Erakçaoğlu Hayvanlar maralfalfayı çok güzel yiyorlar. Benim düşüncem hayvanlar her zaman maralfalfa yemeli” diye konuştu.
Bu bitkinin çelikini (FİDANLARINI) pazarlayan Satılmış Erakçaoğlu Tüm yöre halkının almasını istiyor.
İlk defa bin metrekarelik bir silaj hasadı yapıldı ve bu bin metrekarelik silaj, ilk hasat olmasına rağmen 70 ton bandında ürün verdi. Bu hem çevre hem de çiftçimiz için çok avantajlı bir kazanım” diye anlattı.
Maralfalfa kaba hayvan yem bitkisinin, diğer yem bitkilerinden ayrılan özelliklerini de anlatan Kendirli, “Bu bitkimiz, 20’de 1 oranında toprağı size hediye eder. Çiftçilerimiz, başka ürünlerde 20 bin metrekareden alacağı sonucu, bu üründe bin metrekareden alabilir. Bu da kendisine 17 dönümü hibe eder. Aynı zamanda doğada suyu tüketmeye ve ilaçlı gübrelerle toprakları yok etmeye de engel oluyor. Doğal şartlarda, hayvan gübresiyle yetişen bir bitki. Enerjisi 3 bin 700, protein değeri 18 olan bir bitki. Kendi başına herhangi bir fabrika yemi kullanmadan bir hayvancının yem tedarikini sağlayabilen avantajlı bir ürün isteyenlere çelik (fidanları) satacağım dedi