Tarih: 19.06.2024 12:15

DİKKAT KENE ÇANKIRI'DA CAN ALDI.

Facebook Twitter Linked-in

Kene Can Aldı

Kene Vakası Ali Uğurlu’yu Hayattan Kopardı

Çankırı’nın Ilgaz ilçesine bağlı Kese köyünde tarım ve hayvancılıkla uğraşan 3 çocuk babası Ali Uğurlu’nun vücuduna Kene yapıştı.

Keneyi kendi imkanları ile çıkartan Kese Köyü sakinlerinden Ali Uğurlu birkaç gün sonra rahatsızlandı.

KKKA şüphesiyle tedavi gören 1966 doğumlu Ali Uğurlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ilgaz Devlet Hastanesine giden Ali Uğurlu, Çankırı Devlet Hastanesine oradan da Etlik Şehir Hastanesine sevk edildi. Yaklaşık 1 haftadır Enfeksiyon Hastalıkları Servisinde tedavi gören Uğurlu’nun, 18 Haziran 2024 Salı günü Öğle saatlerinde hayatını kaybettiği bilgileri verildi.

Ali Uğurlu’nun cenazesi yakınları tarafından hastane morgundan alınarak defnedilmek üzere Kese köyüne getirildi. Uğurlu 19 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 10:00 sıralarında köy caminde kılınan cenaze namazının ardından köyünde toprağa verildiği bilgileride söylendi.
 


Uzmanlar Uyarıyor!

Kene ısırığı can alıyor...

Uzmanlar Ilgaz ilçesinde kene ısırma vakalarının arttığını, kenenin kesinlikle sağlık kurumlarında çıkartılması gerektiğini ifade ettiler.

Kenenin Isırması Durumunda Ne Yapılmalı?

Kenenin ısırması durumunda en yakın hekime başvurulması gerektiğinin altını çizen sağlık çalışanları; "Kene ısırması durumunda mümkünse en yakın sağlık kuruluşuna başvurup eğitimli bir sağlık personelinin keneyi usulüne uygun olarak çıkarması önerilir. Hastalık bulaşma riski kenenin vücutta kaldığı süre ile doğru orantılı olduğundan kene en kısa zamanda çıkarılmalıdır.

Vücuda yapışmış keneler, hijyen ortamı sağlanıp eldiven giyildikten sonra ezilmeden, ağızdan veya başından tutularak bir cımbız veya pens yardımıyla, vida çıkarır gibi sağa sola çevrilerek çıkarılmalı. Keneleri vücuttan uzaklaştırmak amacıyla üzerine sigara basmak veya kolonya ve gazyağı dökmek gibi yöntemlere başvurulmamalıdır" şeklinde konuştular.
 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —