ÇERKEŞ VUSLAT HABER İŞÇİLERİMİZİN YANINDA

Petrol-iş sendikası Çankırı şubesi ve Sumitomo Rubber Ako Lastik fabrikası arasında Ocak 2024 ten beri Devam eden Toplu iş şözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamayarak Greve çıkılmıştır.

Ekonomi 5.06.2024 23:08:00 0
ÇERKEŞ VUSLAT HABER İŞÇİLERİMİZİN YANINDA

ÇERKEŞ VUSLAT HABER işçilerimizin yanında  Petrol-iş sendikası Çankırı şubesi ve Sumitomo Rubber Ako Lastik fabrikası arasında Ocak 2024 ten beri Devam eden Toplu iş şözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamayarak Greve çıkılmıştır.

Toplu iş görüşmelerinin tüm aşamalarını yasal süreç içerisinde masada Müzakerelerle yürüterek bu süreç tamamlanmış, Gelinen süreçte bir noktada anlaşılamaması üzerine 30 Nisan tarihi Grev ilanı ve 29 Mayıs tarihi itibariyle Grev uygulama tarihi belirlenerek İşverenimize tebliği yapılmış ve İş yerinde ilan edilmiştir.

Bu süreç içerisindede Masada görüşmelerimiz devam etmiş lakin 28 Mayıs günü Ankarada yapılan görüşmeden lehimize sonuç çıkmaması üzerine 29 Mayıs saat 13.00 itibariyle Grev uygulamamızı duyurup, Tüm Çalışanlarımız Makinalarını ve Alanlarını temizleyerek güvenli bir şekilde iş bırakıp topluca Fabrika önüne çıkarak resmen Grev uygulamamızı Başlatmış bulunmaktayız.

Öncelikle şu hususun net bilinmesi gerekir, bu süreç yasal bir süreçtir, Tüm devlet kurumlarının takibinde olan her aşaması legal ve yasalar içerisinde yürütülmüş bir süreçtir, Kanunsuz hiçbir uygulama, eylem ve iş bırakmamız yoktur.

Kurban bayramına girilirken bir an önce bu grev biter işçi kardeşlerimizn mağduriyetleri inşallah sona erer temennisi ile işçi kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek isterim.


  • Çarşamba 30.3 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Perşembe 29.7 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Cuma 28.6 ° / 12.7 ° Güneşli