ÇANKIRI BASINI SORDU BAŞKAN ÖMER BEZCİ CEVAPLADI

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimler sonrasında Orta Belediye Başkanlığına seçilen Ömer Bezci, göreve geldiği günden buyana yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi

Siyaset 1.06.2024 20:00:00 0
ÇANKIRI BASINI SORDU BAŞKAN ÖMER BEZCİ CEVAPLADI

 


OSB'nin Son Durumu Nedir?

Bezci, “OSB’yi Önemsiyorum.”

Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci Yerel ve ulusal basına, başta Organize Sanayi Bölgesindeki çalışmalarımı olmak üzere göreve geldiği günden itibaren yaptıkları değerlendirdi.

OSB'de Bacalar Ne Zaman Tüter

Bezci, “2025 Temmuz Ayında OSB’de Bacalar Tütecek”

Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci, göreve geldikten sonra OSB’deki alt yapı çalışmalarını hızlandırdıklarını ve fizi gerçekleşme oranını %12’den %48’e çıkardıklarını belirtti.

Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci, ilçeye yapılacak olan OSB çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimler sonrasında Orta Belediye Başkanlığına seçilen Ömer Bezci, göreve geldiği günden buyana yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Özellikle OSB çalışmalarına değinen Başkan Bezci, 2016 yılında kuruluş kararı alınan Orta OSB’nin 15 kişilik bir müteşebbis heyetinden oluştuğunu dile getirdi. 53 adet sanayi parselinden oluşan OSB’de alt yapı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini de aktaran Bezci, “Bir ilçenin gelişmesindeki en önemli faktörlerden biride sanayidir. Bizden önceki başkanlar sağolsunlar böyle bir yatırım kararı çıkartmışlar ve belli bir seviyeye de getirmişler. Biz yaklaşık 2 aydır buradayız. 2 aylık sürede %12’de olan alt yapı çalışmalarını %48’lede yükselttik. Allah nasip ederse Temmuz ayında alt yapıyı tamamen bitiriyoruz” dedi.

Ciddi firmalardan teklif geldiğini de aktaran Bezci, “Yatırım yapmak isteyen 6 adet ciddi firma var ve onlarla ilgili yer tahsisi de yaptık. Bunların 3 tanesi Temmuz ayında temel atacak. Seneye Temmuz ayında da fabrika bacaları tütmeye başlayacak” dedi.

Orta ilçesinin ciddi göç verdiğini ve bu OSB sanayisinde bu göçü tersine çevireceklerini de aktaran Bezci, “Biz fabrika bacaları ile birlikte inşaat duvarlarını da yükselteceğiz. Sosyal konut projesi yerini de tespit ettik. Ortaya gelmek isteyen vatandaşın taşınmasını da biz karşılayacağız” dedi.

Sizce Orta İlçesi Tam Anlamıyla Geliştimi; Gelişmediyse Geliştirmek İçin Projeleriniz Nelerdir?



Bezci, “Orta İlçesini Geliştirmek Sanayi ve Hayvancılıkla Olur”

Orta ilçesinde yapımı devam eden yarı açık cezaevinin ilçeye bir katma değer katacağını aktaran Belediye Başkanı Ömer Bezci, “Orta ilçesini geliştirmek sanayi ve hayvancılıkla olur” dedi.

Yapılan çalışmalara değinmek amacıyla basın mensupları ile bir araya gelen Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci, özellikle hayvancılığı geliştirmek amacıyla kooperatif kurduklarını ve hayvancılığı ekonomik hale getireceklerini dile getirdi.

Yarı acık cezaevi içindeki süt tesisinin bölge için önemli bir yatırım olduğunu da aktaran Bezci, üreticinin bu sayede daha fazla kazanacağını dile getirdi. Kurdukların kooperatifle üreticiyi tüccarın insafına bırakmayacaklarını da aktaran Bezci, Kurban Bayramından sonra sütleri toplayarak  cezaevine vereceklerini söyledi. Hayvancılık bölgesi de oluşturacaklarını aktaran Bezci, üreticinin bu sayede birçok teşvikten yararlanacağını söyledi.

Sayın Başkanım En Önmeli Sorum: Orta İlçesindeki Karayolları Çalışmaları Ne Durumda?

“Karayolu Çalışması Durdu”

Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci, Şabanözü-Orta karayolundaki çalışmaların durduğunu aktardı. İlçeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi vermek amacıyla basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Ömer Bezci, ilçe için hayati öneme sahip karayolundaki çalışmaların şuan için durduğunu belirtti.

Konunun çözümü için Karayolları Genel Müdürlüğünü gideceklerini de aktaran Bezci, “İlçenin kalkınması ve gelişmesi için bu yolun tamamlanması gerekiyor. Sorunnu çözümü noktasında gerekli istişarelerde bulunacağız” dedi.

Sokak Hayvanları Sizleride Rahatsız Ediyor mu?



Bezci, “İlçede Artık Sokak Hayvanları İnsanlara Zarar Verecek Duruma Geldi”



Orta ilçesinde normalinden çok daha fazla sokak hayvanını olduğunu ve bunun artık risk teşkil ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Ömer Bezci, çevre ilçelerden de sokak hayvanlarının ilçeye getirildiğini söyledi.

Kendisinin de bir hayvansever olduğunu ve evinde kedi beslediğini aktaran Başkan Bezci, “ilçede artık sokak hayvanları insanlara zarar verecek duruma geldi. Çünkü bu hayvanların büyük bir kısmı maalesef hastalıklı. Diğer ilçelerden de buraya sokak hayvanı bırakılıyor. Bunu nerden biliyoruz. Üzerlerine takılı ciplerden. Hastalıklı hayvanların oranının çok olması artık bir risk haline geldi. Bunun için bir çalışma başlattık.

İlçede yıllar önce yapılan bir barınak var ama bakımsız. Oranın bakımını yaptırıyoruz. Burada 3 tane veteriner var. Bunlarla bir araya geldik. Sokak hayvanlarını toplayarak bu barınağa getireceğiz. Veteriner arkadaşlar bunların bakımları ve beslenmeleri ile ilgilenecek. Çevre ilçelerin yaptığı gibi sokak hayvanlarını buradan alıp başka bir yere bırakmayacağız, Onlara bakacağız.
Sahiplenmek isteyen vatandaşlara da yardımcı olacağız, bilgilendirmeler yapacağız” dedi.

Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Olarak Orta İlçemize İstediğiniz Desteği Alabiliyormusunuz?

Bizler Göreve geldiğimiz andan itibaren ortada bir hareketlilik başladı.

Devamında ise No Commet ifadelerini kulanan Başkan Bezci Enerjimin yarısını OSB'ye yarısını ise ilçemin tümüne, insanlarına harcıyorum. dedi.


  • Cumartesi 24.9 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 29 ° / 16 ° Güneşli
  • Pazartesi 30.7 ° / 16.7 ° Güneşli