BOZOĞLU VE AKHASAN KÖYÜ PIKNİKCİLERİN ÇÖPLERİNDEN BIKTI

Yaz ayları boyunca Bozoğlu göleti ve Akhasan barajı özellikle hafta sonları kendilerini doğanın koynuna atan piknikçiler geride çöp yığınlarını bırakıyorlar.

Eğitim 9.07.2024 20:27:00 0
BOZOĞLU VE AKHASAN KÖYÜ PIKNİKCİLERİN  ÇÖPLERİNDEN BIKTI

 

Yaz ayları boyunca Bozoğlu göleti ve Akhasan barajı özellikle hafta sonları kendilerini doğanın koynuna atan piknikçiler geride çöp yığınlarını bırakıyorlar. Köy halkı” Doğaya saygı duymayanların, insana da saygısından söz edilemeyeceğini belirten Köy halkı, bu vurdumduymazlığa tepki gösteriyorlar.
 Piknikçilerin yoğun olarak uğrak yeri olan bölgelerin yanı sıra sulama göletlerinin de çöp esareti altında kaldığını belirten çevreciler, "Doğanın güzelliklerinden yararlanıp güzel bir gün geçirdikten sonra böylesi çirkin bir manzaraya neden olunmamalıdır" dediler. Naylon poşetlerden içecek kutularına, plastik saklama kaplarından yiyecek atıklarına kadar her şeyin geride bırakıldığını söyleyen çevreciler, "Kısa sürede doğal güzelliklerin içinde çirkin görüntüler oluşuyor. Doğa güzelliklerinin bağrındaki çöpleri ve atıkları topluyoruz. Ancak çöpler her yerde ve toplamakla bitmiyor. Doğal çevreyi tehdit eden bu sorumsuzluğun bitmesini istiyoruz" dediler.


  • Pazar 28.4 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 28 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 29.6 ° / 16.6 ° Güneşli