ÇERKEŞ BELEDİYE BAŞKANI HASAN SOPACI,COĞRAFİ İŞARET ALINAN ÜRÜNLERİ BASIN TOPLANTISI İLE TANITTI

Zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde gastronomi değerleri koruma altına alınıyor.

Kültür-Sanat 15.08.2024 22:31:00 0
 ÇERKEŞ BELEDİYE BAŞKANI HASAN SOPACI,COĞRAFİ İŞARET ALINAN ÜRÜNLERİ BASIN TOPLANTISI İLE TANITTI

 

Zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde gastronomi değerleri koruma altına alınıyor.

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, "Işıklar Konağında coğrafi işaret alınan ürünlerle basın mensuplarının karşısına çıktı. Mutluluğu gözlerinden okunan Sopacı, gastronomi kültürü ile dikkate çeken Çerkeş’in vazgeçilmez lezzetlerini koruma altına almanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Sopacı Çerkeş’in diğer potansiyel coğrafi işaretli ürünleri için de çalışmalara hız verdiklerini, Çerkeş Balı ve Çerkeş Peyniri için de Coğrafi işaret çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.


Çerkeş Işıklar konağımızda Çerkeş Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi aracılığı ile bu ürünlerin tadılmasının, üretilip ilçe ekonomimize değer katmasının da önünü açmış olduk.

Ayrıca Çerkeş ilçemizin geçmişten gelen yerel ve geleneksel yemeklerinin özgün tariflerini kayıt altına almak, bu yemeklerin günümüz mutfağında yapılabilir hallerinin reçetelerini hazırlamak ve bu suretle Çerkeş mutfak kültürünün geleceğe taşınmasına katkı sağlamak için, 2021 yılında “Çerkeş Yöresel Lezzetler” adı altında ayrıntılı bir yemek kitabı bastırarak gastronomi kültürümüzü kayıt altına almış olduk.

Yöresel Lezzetlerimizin yapımında emeği geçen Çerkeşli hünerli hanımlarımıza ve tüm bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Işıklar Konağında coğrafi işaret alınan ürünlerlerin tanıtımında Çankırı basın mensupları olarak, Çerkeş Vuslat Haber, haberci18. İnternet Medya,.Çankırı Postası, İHA Çankırı Temsilcisi,Ajans Çerkeş yayın yönetmeleri olarak şahitlik ettik.!”

İŞTE SİZE ÇERKEŞ VUSLAT HABER FARKI İLE BASIN TOPLANTISI


  • Pazartesi 22.6 ° / 14.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 25.2 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 24.2 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı