15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA ETKİNLİKLERİ YAPILDI

Saygı Duruşunda bulunularak İstiklal Marşımızın okunmasıyla birlikte Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Sayın Kaymakamımız Emir Osman Bulgurlu ve Çerkeş Belediye Başkanı Sayın Hasan Sopacı günün anlam ve önemini belirten konuşmaları

Güncel 16.07.2024 12:13:00 0
15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA ETKİNLİKLERİ YAPILDI

 

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA ETKİNLİKLERİ YAPILDI

15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’IN liderliğinde, milletimizin üstün cesareti ve destansı direnişi sayesinde bertaraf edilmiş, yakın tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz günü de 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda 25.10.2016 tarihinde yapılan değişiklikle “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak ilan edilmiştir. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün, milletin demokrasisine sahip çıkma şuuru ile yine milletçe engellediğinden hareket ederek, bu şuurun canlı tutulması amacıyla Cumhurbaşkanlığımızın talimatları ve himayeleriyle 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında saat 10.00'da Sayın Kaymakamımız Emir Osman Bulgurlu, Çerkeş Belediye Başkanı Sayın Hasan Sopacı, Cumhuriyet Savcısı Sayın Abdurrahman Soymaz, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Kaya, İl Genel Meclisi Üyesi Murat Ercan, İl Genel Meclisi Üyesi Şevki Sunaca, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, kamu kurum ve kuruluşu çalışanları ile vatandaşlarımızın katılımıyla Çerkeş Şehitliği ziyaret edildi.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasını müteakip İlçe Müftüsü Safi Çınar tarafından 15 Temmuz Şehitleri ve tüm Şehitlerimiz için dua edildi. Çerkeş Şehitliğindeki program Şehit kabirlerine karanfiller bırakılmasıyla sona erdi. 

 

Saat 10.30'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Yeni Kent Meydanında hazırlanan 15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi adlı resim sergisi ziyaret edildi. Ardından Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi Bisiklet Sporcularının katılımıyla 15 Temmuz Çerkeş Bisiklet turu düzenlendi. Yeni Kent Meydanında karşılanan sporcuların madalyaları takdim edildi.

Saat 15.00'te Yeni Belediye Toplantı Salonunda Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hakkı KALAYCI tarafından konferans verildi.

Saat 20.30’da Sayın Kaymakamımız Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Sayın Hasan Sopacı, Cumhuriyet Savcısı Sayın Abdurrahman Soymaz, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Kaya, Saçak Belediye Başkanı Erdal Karakaya, İl Genel Meclisi Üyesi Murat Ercan, İl Genel Meclisi Üyesi Şevki Sunaca, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, kamu kurum ve kuruluşu çalışanları ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlarımızın katılımıyla Çerkeş Şehitliği önünden Yeni Belediye önünde bulunan Kent Meydanına kadar Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi. Akabinde Yeni Kent Meydanında 15 Temmuz Anma Programı icra edildi.

 

Saygı Duruşunda bulunularak İstiklal Marşımızın okunmasıyla birlikte Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Sayın Kaymakamımız Emir Osman Bulgurlu ve Çerkeş Belediye Başkanı Sayın Hasan Sopacı günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını gerçekleştirdiler. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'IN Ulusa Sesleniş Konuşması canlı olarak izlendi. Ardından hain darbe girişimi gecesi ülkemizde, ilimizde ve ilçemizde yaşananları anlatan sinevizyon gösterileri sunuldu. Öğrencilerin şiirlerini okumalarıyla birlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. İlçe Müftüsü Safi Çınar tarafından vatanımızın bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, şehitlerimiz ve gazilerimiz için dualar edildi. Program, saatler 00.13’ü gösterdiğinde tüm camilerimizden selaların verilmesiyle birlikte sona erdi. Kaymakamımız Emir Osman Bulgurlu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinliklerinde emek ve katkı sağlayan başta Belediye Başkanı  Hasan Sopacı ile çalışma arkadaşlarına, görev alan personellere ve katılım gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ederek esenlikler diledi.

 

 


  • Pazar 28.4 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 28 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 29.6 ° / 16.6 ° Güneşli