Tarih: 18.07.2021 21:26
ÇERKEŞ’TE DELTA VARYANTI GÖRÜLDÜ
Çerkeş ilçemizde salgın hastalık rakamlarımız bir ara iyiydi, 2-3'e kadar düşmüştü. Açılmanın sonuçları da gelmeye başladı. Delta varyantı çıkmaya başladı ve bir kişide görüldüğü söylendi. Çerkeş'te Bayramda herkes dikkat etsin.
Maske ,mesafe , hijyen ve aşıya dikkat gösterilmeli
Bizim ilçemizde ve köylerimizde şöyle bir adet var; bir mahalle bir mahalleye bayramlaşmaya gidiyor, bunlar yapılmasın.Bazı köylerde piknik adı altında şölenler yapılıyor burada vatandaşlar maskesiz gitmesinler, aldığımız bilgilere göre Çerkeş'te de rakamlar yukarıya çıkmaya başladı üstelik de Delta varyantı görüldü .
Vatandaşımız aşısını mutlaka olsun. Halen aşı olmama konusunda ısrar edenler var.
ÇERKEŞ devlet hastanesi olarak bayramda olsa aşı yapıyoruz lütfen randevu alın, Çerkeş devlet hastanesi olarak bu süreçte üzerimize düşen her şeyi yaptığımıza ben inanıyorum. Vatandaşımız aşısını olsun, kendisini korusun.
Sağlık Bakanı
Fahrettin Koca başkanlığında 14 Temmuz Çarşamba günü yapılan
Korona virüs Bilim Kurulu Toplantısı'nda vaka sayılarının seyri, aşı programı ve Kurban Bayram tedbirleri görüşüldü. Toplantıda özellikle Doğu ve Güneydoğu illerindeki aşılama oranının düşük kalması konusu masaya yatırıldı.
Bilim Kurulu üyelerinin, aşılama oranını artırmak için önerilerini sunduğu belirtildi. Toplantı sonunda maç, tiyatro, sinema ve AVM'lerin yanında kalabalık ve kapalı ortamlarda yapılan toplantı, düğün, kına, konser, kongre, dernek toplantısı gibi etkinliklere aşı ol
Bazı ülkelerde de aşılanma oranını artırmak için benzer uygulamalara gidildiği belirtildi. İsrail'de mart ayında 'Yeşil Geçiş' uygulaması başlatıldı. Buna göre aşılanmış ya da hastalığı atlatmış kişiler 'Yeşil Geçiş' adı verilen aşı kimliği restoranlara, kafelere, spor merkezlerine girebildi.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —