PROF. DR. AHMET ÖZCAN VE PROF.DR. RECAİ ÖZCAN BABASI SELAMİ ÖZCAN ASKERİ TÖREN İLEÇERKEŞ’İN BOZOĞLU KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

İki Çankırılı profesörün babası olmanın gururunu yaşadı. Büyük oğlu Prof. Dr. Ahmet Özcan, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde rektör yardımcılığı, dekanlık, rektör danışmanlığı, enstitü müdürlüğü, tarih bölümü başkanlığı yaptı.

Yaşam 28.08.2023 12:56:00 0
PROF. DR. AHMET ÖZCAN  VE PROF.DR. RECAİ ÖZCAN BABASI SELAMİ ÖZCAN ASKERİ TÖREN İLEÇERKEŞ’İN BOZOĞLU KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Uzman Jandarma Çavuş Selami Özcan 1940’da Bozoğlu köyünde doğdu. Ayvalık, Savaştepe, Kığı, Güdül, Kırıkkale, Elazığ, Kars, Hatay, Kırşehir gibi farklı il ve ilçelerde olmak üzere 33 yıl bilfiil görev yaptı. Dördü kız ikisi erkek altı çocuk babasıydı. Emekliliği dolmasına rağmen bütün çocuklarını okutabilmek için uzun süre çalışmak zorunda kaldı. Yıllar önce ayrıldığı kaldığı memleketini unutamadı; doğdu toprağa babasının yanına defnedildi. Dünyaya bir daha gelsem yine uzman jandarma olurum diyecek kadar mesleğini seviyordu. Ne daha büyük bir rütbe ne zenginlik hayal etmedi. Yanına gelen gençlere hep asker olmalarını tavsiye ediyordu. Son yıllarında parkinson ve demans hastası olmasına rağmen askerlik yaptın mı sorusunu sormayı unutmadı. Silah arkadaşları onu son yolculuğuna uğurlanırken yalnız bırakmadılar, jandarmalar, tören mangasıyla defnedilene kadar yanında bulundular. Oğullarının da asker olmalarını istiyordu; fakat onlar memleket hizmetinde başka alanda yer aldılar. İki Çankırılı profesörün babası olmanın gururunu yaşadı. Büyük oğlu Prof. Dr. Ahmet Özcan, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde rektör yardımcılığı, dekanlık, rektör danışmanlığı, enstitü müdürlüğü, tarih bölümü başkanlığı yaptı. Tarih bölümünde Çankırı ve Çerkeş tarihi üzerine lisansüstü tezler ve araştırmalar yaptırarak kendi alanında ilimize katkılarda bulundu. Prof.Dr.Ahmet Özcan Milli Savunma Üniversitesi’nde çalışmalarını devam etmektedir. Diğer oğlu Prof.Dr. Recai Özcan Düzce Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığı yapmaktadır.

Törene; bir önceki dönem Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hasan Ayrancı, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Yusuf Mutlu Genç, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, Kara Harp Okulu Dekanlığı personeli, ÇAKÜ Personeli, Akademisyenler, Bozoğlu ve yakın köyler halkı katıldı. Çankırı Valisi Sayın Mustafa Fırat Taşolar, aileyi bizzat arayarak başsağlığı diledi, yapılmasını istedikleri bir şey olup olmadığını sordu. İl Jandarma Komutanı ve Çerkeş Belediye Başkanı da tören öncesinde arayarak ailenin bir isteği olup olmadığını sordular ve törene bizzat katıldılar. Tören, Jandarma teşkilatının kendi personeline gösterdiği bir vefa örneği olarak dikkat çekiciydi. Mülki ve yerel idarenin gösterdiği teveccüh ilimizde halk ile devlet arasındaki olumlu diyaloğu göstermesi açından güzel bir örnek oldu.


  • Perşembe 23.3 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 22 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 20.6 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı