BU YOL DUBLE YOL OLMAZ İSE TÜNELİN HİÇBİR FAYDASINI GÖREMEYECEĞİZ.

Haberler 27.02.2021 23:44:00 0
BU YOL DUBLE YOL OLMAZ İSE TÜNELİN HİÇBİR FAYDASINI GÖREMEYECEĞİZ.


 

 

 

Nihayet Kızılcahamam Çerkeş tüneli bitti,  Sayın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın video konferans yöntemi ile katıldığı ve Altyapı ve Ulaştırma Bakanımız Adil KARAİSMAİLOĞLU’nun açılışını yaptığı tünel açılış törenine, Ak Parti Grup Başkan Vekilimiz Muhammed Emin Akbaşoğlu,MHP Genel başkan yardımcısı MHP ankara milletvekili Yaşar Yıldırım , Çankırı Milletvekilimiz Salim Çivitçioğlu, Ankara Milletvekili hemşerimiz Zeynep Yıldız hanımefendi, önceki dönem Milletvekilimiz Hüseyin Filiz, Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu Çerkeş belediye başkanı Hasan Sopacı, Kızılcahamam belediye başkanı Süleyman Acar,Kurşunlu belediye başkanı Dt.Şakir Kaymak, Atkaracalar belediye başkanı Harun OFLAZ,Çavundur belediye başkanı Osman Yılmaz,Saçak belediye başkanı Ramazan Yarım, Ankara valisi ve Çankırı valisi çok sayıda Ankara Ak parti milletvekili ve  ÇER-DEF Başkanı Şenel Yalçın ve yönetim kurulu arkadaşları katıldı.

Ankara’nın kuzeye açılan kapısı olan Kızılcahamam’da büyük yatırım bugün devreye alındı. Zorlu kış şartların olduğu, yük ve yolcu taşımacılığının yoğun olarak gerçekleştiği aksta bulunan Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli’yle standart üstü seyahat gerçekleştiriliyor.

Güzergâhı ile 2,4 kilometre kısalan yol ile trafik akışı güvenli ve konforlu hale getirildi. İnşa edilen Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli’yle ekonomik kazanımlar elde edilirken turistik ve kültürel anlamda da bölgeye katkı sağlanması hedefleniyor.

3.6 kilometre yol uzunluğu 2071 metre tünel uzunluğu ile zamandan 6.1 milyon lira, akaryakıttan 1.3 milyon lira ve toplamda 7.4 milyon lira tasarruf sağlanması hedefleniyor.

2.4 Kilometre kısalan yol 7.4 milyon lira sağlarsa bu yol duble yol olursa ne kadar kar sağlar siz düşünün bunu ben bölgenin kalkınmasını isteyen  samimi vekillerime ve başkanlarıma söylüyorum.

Birde sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan uyarıda bulundu  'Sayın Bakan, ekranda bilmiyorum, sıcak asfaltı mı iyi yapılmamış? O dikkatimi çekti. Bunu yüklenici firmayla görüşmenizde fayda var. Yani tünelin çıkışında ve tünele girişte özellikle asfalt olayı pekiyi gözükmüyor. Bütün çevredeki şevlerde çevre düzenlemesini süratle bitirmemiz lazım. Tünele girerken, tünelden çıkarken o şevlerde ağaçlandırma olsun. Bunları hızla yapmamız lazım. Artık bahara giriyoruz. Bahara girerken bu güzelliği de görmemiz lazım.' değerlendirmesinde bulundu.

Tabii ki bu uyarıların takipçisi Çerkeş vuslat haber olarak biz olacağız hatırlatalım.

Bu yol duble yol olmaz ise tünelin hiçbir faydasını göremeyeceğiz. Madem tünel yapıldı madem bu kadar kar sağlıyor yapın bu duble yolu bir ilçe daha kurtulsun refaha ersin.YOKSA SİZ BU TÜNELİ BUNUN İÇİN YAPMADINIZ MI?

not: sanki çerkeş tüneli çankırı için önem arzetmiyor olacak ki çankırı basını konuyu haberlerine bile taşımamış ne diyelim üzüm üzüme baka baka sararında kararır.

 

 




  • Perşembe 27.3 ° / 14.9 ° Güneşli
  • Cuma 27.1 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı