KURŞUNLU'LU İŞ İNSANI Selahattin Düzbasan VEFAT ETTİ.

Önemli Not: Çankırı'dan Cenazeye gitmek isteyenler için 28 Mart 2023 Salı günü saat 10:00’da Ziraat Bankası önünden araç kaldırılacaktır. Kamuyuna duyurulur.

Kurşunlu 27.03.2023 15:45:00 0
KURŞUNLU

 

 





Çankırı Kurşunlu Eskiahır köyü sakinlerinden, Özel Düzbasan Sürücü Kursu Kurucularından Selim Düzbasan‘ın oğlu, Nevzat Düzbasn’ın kardeşi, değerli insan, yardımsever, Çankırımızın yetiştirdiği, boşluğu doldurulamayacak kardeşimiz Selahattin Düzbasan Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hakkın rahmetine kavuşmuştur.

Eskiahır Köyünde Ebedi İstirahkahına Defnedilecek

Cenazesi 28 Mart 2023 Salı günü Öğlen namazından sonra kılınacak cenaze namazı ardından Çankırı Kurşunlu/Eskiahır köyünde toprağa verilecektir.

Cenâb-ı Hakk'ın Sonsuz Rahmeti Üzerine Olsun

Çerkeş Vuslat ajans ailesi olarak Merhuma Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Mekânı cennet, kabri nur, Peygamber efendimize komşu olsun İnşallah. Amin.

Selahattin Düzbasan Kimdir?

Selahattin Düzbasan 21 Ekim 1964 tarihinde Çankırı'da doğmuştur. Babasının adı Selim, annesinin adı Perihan'dır. Kardeşi Nevzat Düzbasan’dır.

İlköğretim, ortaöğretim ve liseyi Çankırı'da tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi iktisat fakültesinde okurken girdiği sınavda Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Müh. Bölümünü kazanmış ve Ocak.1987' de mezun olmuştur. Karayolları Genel Müdürlüğü'nde Köprü yapım mühendisi olarak çalışmıştır. Karayolları temel kursu ve otoyollar kursuna katılmıştır. 1989 yılında kısa dönem havacı olarak askerliğini tamamlamıştır.

Askerlik dönüşü kurduğu inşaat şirketi ile güney otoyollarında sanat yapıları ve köprü inşatları yapmıştır. 1992 yılında Adana'da prefabrik beton elemanlar üreten bir fabrika kurmuştur. 1994 yılında Ilgaz İnşaat Tic.Ltd.Şti., 1995 yılında ise Fil İnşaat Mak.San.Tic.Ltd.Şti.'ni kurmuştur. Türkiye’nin değişik bölgelerinde yüzün üzerinde köprü ve viyadük inşaatı tamamlanmış, bazıları ise devam etmektedir. Ayrıca Ilgaz İnşaat Ankara Hızlı Tren projesinde Türkiye'nin en uzun viyadüğünü tamamlamıştır. 2007 yılında Alman Rail.One GmbH firmasıyla "Railone Ilgaz Demiryolu Sistemleri Ür.ith.ihr.Ltd.Şti" şirketi kurulmuş ve demiryolları hızlı tren projeleri için öngerilmeli beton travers üretimine başlanılmıştır. Şirket şu anda birçok proje için hızlı tren traversi ve makas traversi üretmektedir. Fil İnşaat Ankara Keçiören'de 190 mt yüksekliğinde "Cumhuriyet Kulesi'nin" inşaatını yapmıştır. Ayrıca Suudi Arabistan, Kazakistan Alma Ata ve Astana'da, Arnavutluk ve Türkmenistan'da değişik inşaat projeleri tamamlanmıştır. Mersin-Yenice, Karabük-Eskipazar, Ankara-Polatlı, Edirne ve İstanbul'da prefabrik kiriş ve beton elemanlar üreten fabrikalar kurulmuş ve çalışmalarına devam etmektedir. Kuzey Marmara Otoyolu 3. Boğaz Köprüsü Projesi kapsamında Avrupa kesiminde yer alan viyadük, köprü, altgeçit ve üstgeçitlerde kullanılan öngerilmeli kirişlerin büyük bir kısmının üretimi ve montajı yapılmış, yine aynı proje kapsamındaki itme- sürme viyadüklerin inşaatı tamamlamıştır. TEM-Edirne Karaağaç Bağlantı Yolu Otoyol Projesi tamamlanmıştır.

2016 yılında Intecro Robotik Otomasyon Ar-Ge Müh.Mak.San.Tic.Ltd.Şti ve Robital Robotlu Kaynak Teknolojileri Müh. Ar-Ge San.Tic.Ltd. Firmalarının çoğunluk hisselerini alarak grup bünyesine katmıştır. Ilgaz, Fil, Gök Yapı Kz. şirketlerinin yönetim kurulu başkanı, Railone Ilgaz, TI Vagon, Intecro Robotic, Robital şirketlerinin yönetim kurulu üyesidir.

Değişik ulusal ve uluslararası kongrelerde yüksek dayanımlı betonlar, soğuk havada beton dökülmesi, viyadük inşaatları, çok katlı binaların güçlendirilmesi, beton kalitesine agrega kalitesini etkileri, beton travers üretimi v.b. konularda yirmiye yakın bildiri sunmuştur. Çankırı Üniversitesi Vakfı, Ankara Çankırılılar Vakfı üyesi ve yönetim kurulu üyesidir. İntes, Imo ve Adana Müteahhitler birliği üyesidir.

2013 yılında, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı tarafından (Türksoy) kuruluşunun 20. Yılı anısına, Türk dünyasI kültür, sanat ve bilim alanında üstün hizmetlerde bulunmasından dolayı, şükran nişanesi almıştır. Çankırı Üniversitesi Vakfı, Ankara Çankırılılar Vakfı üyesi ve yönetim kurulu üyesidir. İntes, Imo ve Adana Müteahhitler birliği üyesidir.

15 Temmuz 2010 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milletine ulusal ve uluslararası düzeyde üstün hizmetleri, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlaması, halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerde bulunduğundan dolayı; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanınca "TBMM Üstün Hizmet Madalyası ve Beratı" ile ödüllendirilmiştir.

2013 yılında, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı tarafından (TÜRKSOY) kuruluşunun 20. Yılı anısına, Türk dünyası kültür, sanat ve bilim alanında üstün hizmetlerde bulunmasından dolayı, şükran nişanesi olarak Türksoy 20. Yıl Madalyası ile ödüllendirilmiştir. Evli ve üç çocuk babası olan Selahattin Düzbasan 27 Mart 2023 Pazartesi günü vefat etmiştir.
 

2023/03/1679902125_whatsapp_image_2023-03-27_at_09.55.09.jpeg


  • Cumartesi 24.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 13.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 24.6 ° / 13.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu