TÜRKİYE'M BAŞIN SAG OLSUN

Haberler 4.03.2021 21:39:00 0
TÜRKİYE


Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı Bingöl'den kalkan askeri helikopterin Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğradığını, dokuz personelin şehit olduğunu, dört personelin yaralandığını bildirdi. Yaralı iki askerin hayatını kaybetmesiyle şehit sayımız 11'e yükseldi. Bölgeden gelen son bilgiye göre 8. Kolordu Komutanı Osman Erbaş da şehit düştü. Türkiye'yi yasa boğan kazanın ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile birlikte bölgeye hareket etti.

Tatvan’daki helikopter kazasında yaralanan bir asker daha şehit oldu, şehit sayısı 11'e yükseldi

Resim

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir.
Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır.

Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 11  şehit olduğu, 2 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir.

Yaralı personelimizin hastaneye sevk edilmelerine yönelik çalışmalar devam etmektedir.

 

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz.
 

GÖRGÜ TANIĞI OLANLARI ANLATTI

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Çekmece köyü sakinleri, kırsal alanda kaza kırıma uğrayan helikopterdeki yaralı askerlerin yardımına koştu.

Köylülerden Davut Bikeç, helikopter düştüğü haberini alır almaz diğer köylülerle bölgeye giderek yaralılara yardımcı olmaya çalıştıkları anları anlattı. 

Olay sırasında bir motor sesi duyduğunu ancak ne olduğunu anlayamadıklarını belirten Bikeç, şöyle konuştu:

'Sonra çocuklarımız gelerek helikopterin düştüğünü söyledi. Olay yerine gittiğimizde şehitler vardı. Çok üzgünüm. 4 yaralı vardı. Birinin yanına gittim Helikopterin altındaydı. Ağzı karla dolmuştu. Karı temizleyerek nefes almasını sağladım. İyi olup olmadığını sordum. Ellerimle karı kazarak çıkmasını sağladım. Kendine geldi 'İyiyim' dedi. Sonra kırık olabileceğini söyleyerek kıpırdamamasını istedim.'

'CEKETİMİ ÇIKARARAK ÜŞÜMEMESİ İÇİN ÜZERİNE SERDİM'

Daha sonra diğer yaralının yanına gittiğini aktaran Bikeç, 'Ceketimi çıkararak üşümemesi için üzerine serdim. Kolu sıkışmıştı. Onu bulunduğu yerden çıkardık. Sonra sağlık ekipleri geldi. İki yaralıyı kendi çabalarımızla kurtardık.' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Akar'dan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 askerin şehit olduğu, 2  askerin de yaralandığı olayla ilgili Milli Savunma Bakanı Akar'dan bilgi aldı. 

Kazanın duyulduğu ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmalarını yakından takip eden Erdoğan, şehitlere rahmet, ailelere ve TSK'ye başsağlığı diledi.

 




  • Salı 22.1 ° / 9.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 14.5 ° false
  • Perşembe 27.3 ° / 14.9 ° Güneşli