Çerkeş toplum sağlığı merkezi halkı ,Romatoid Artrit hakkında bilgilendirme amaçli bir mesaj yayınladı

Çerkeş toplum sağlığı merkezi halkı bilgilendir amaçli bir mesaj yayınladı Çerkeş toplum sağlığı merkezi halkı bilgilendir amaçli bir mesaj yayınladı (İltihaplı Romatizma) Nedir?

Çerkeş 16.10.2023 19:53:00 0
Çerkeş toplum sağlığı merkezi halkı ,Romatoid Artrit hakkında  bilgilendirme amaçli bir mesaj yayınladı

Çerkeş toplum sağlığı merkezi halkı bilgilendirme amaçli bir mesaj yayınladı ,Romatoid Artrit (İltihaplı Romatizma) Nedir?

İltihaplı Romatizma, yani tıbbi adıyla romatoid artrit (eklem romatizması), kronik bir inflamatuar bozukluktur. Bu bozukluk bazı bireylerde cilt, gözler, akciğerler, kalp ve kan damarları dahil olmak üzere çok çeşitli vücut sistemlerine zarar verebilir. 

Aşırı sıcak ya da soğuk havanın İltihaplı romatizmaya neden olduğu inancı ise gerçeği yansıtmamaktadır. Romatoid artrit otoimmün sistemindeki bir bozukluktan kaynaklanır ve bireyin bağışıklık sisteminin yanlışlıkla vücudun kendi dokularına, özellikle eklem dokularına saldırması ile ortaya çıkar. 

Bir başka romatizma türü olan kireçlenme, yani osteoartrit sürecinde görülen doğrudan aşınma ve yıpranma hasarının aksine, romatoid artrit bireyin eklem zarını etkiler ve ileri aşamalarda kemik erozyonu ile eklem deformitesine neden olabilecek ağrılı bir şişmeye neden olur.

Romatoid artrit (eklem romatizması),  sürecinde meydana gelen iltihaplanma, vücudun diğer kısımlarına da zarar verebilecek bir durumdur. Modern ilaç türleri tedavi seçeneklerinin sonuçlarını önemli ölçüde iyileştirmiş olsa da, şiddetli romatoid artrit günümüzde de bireylerde fiziksel engele neden olacak zararın ortaya çıkmasına neden olabilir.

 

 


  • Cumartesi 24.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 13.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 24.6 ° / 13.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu