Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü Basın Bülteni

Konuyla ilişkili olarak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,

Çankırı 15.06.2023 10:54:00 0
Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü Basın Bülteni

Basın Bültenleri

1-Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü vatandaşlarla bir araya gelerek polis ve vatandaş arasındaki ilişkinin daha sağlıklı bir hal alması ve il genelinde güvenlik çalışmalarının daha etkin yürütülmesi amacıyla Çankırı merkez mahalle muhtarları ile toplantı gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, “Güvenlik hizmetlerinin etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesi, toplum-polis ilişkilerinin geliştirilmesi, suçla mücadelenin güçlendirilmesi, polislik hizmetlerinde çağdaş uygulamaların yaşama geçirilmesi, toplumda oluşan suç korkusu ve güvensizlik kaygısının ortadan kaldırılmasında toplumun katılım ve desteğinin sağlanması amacıyla İl Emniyet Müdürümüz Sayın Yılmaz Delen başkanlığında ilimiz mahalle muhtarlarının katılımı ile Sorumluluk Alanı Huzur Toplantısı yapılmıştır.” açıklaması yapıldı.

2-Çankırı Emniyet Personelleri tarafından toplum ve polis ilişkinin geliştirilmesi amacıyla farklı zamanlarda vatandaşların katılımı ile Toplum Destekli Polislik etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Güneş İlkokulu 2.sınıf öğrencilerine Toplum Destekli Polislik Etkinlikleri kapsamında Trafik Kuralları eğitimi verildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Toplum Destekli Polislik, toplum-polis ilişkilerinin geliştirilmesini, suçla mücadelenin güçlendirilmesini, kişilerin can ve mal emniyetinin korunmasını, halkın sorumluluk hissinin artırılmasını ve polislik hizmetlerinde çağdaş uygulamaların yaşama geçirilmesini hedeflemektedir. Bu amaç doğrultusunda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü koordinesinde ilimiz Şehit Yusuf Çelik Rehberlik ve Araştırma Merkezi Konferans Salonu’nda 09.06.2023 günü ilimiz Güneş İlkokulu 2. sınıf öğrencilerine yönelik “Trafik Kuralları” konulu bilgilendirme çalışması yapılmıştır.” İfadeleri yer aldı.
2023/06/1686731115_fotoraf1.jpg
3-Trafik kazalarını azaltmak amacıyla İçişleri Bakanlığınca başlatılan ve hayata geçirilen “Yaşam Tüneli Projesi” kapsamında Ilgaz Bölge Trafik İstasyon Amirliği koordinesinde “Yaşam İçin Kısa Bir Mola” tüneli oluşturuldu. 

Konuyla ilişkili olarak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 

“Trafik güvenlik hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi, trafik kazalarının azaltılması amacıyla Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce 7 gün 24 saat esaslı kesintisiz denetimler yürütülmekte, gerekli tedbirler alınmaktadır.

Trafik kazalarına neden olan kural ihlalleri konusunda araç sürücülerini uygulamalı olarak bilgilendirerek “Yaşam İçin Kısa Bir Mola” sloganıyla ülkemiz genelinde karayollarında “Yaşam Tüneli Projesi” hayata geçirilmiştir. Ilgaz Bölge Trafik İstasyon Amirliğimizce proje doğrultusunda;

*Emniyet kemeri kullanımının gerekliliği,

*Aşırı hız ve normal seyir hızının insan yaşamı üzerine değiştirilemez etkisi,

*Alkolün sürücüler üzerindeki yakın ve uzak etkileri,
*Yaya önceliği ve güvenliği ile birlikte, seyir halindeyken dikkat ve algıyı azaltarak yayaların geç fark edilmesine veya fark edilmemesine neden olan cep telefonu kullanımı,

*Yakın takipten ve hatalı şerit değiştirmekten kaynaklanan kazalar ile ilgili özel olarak hazırlanan kısa filmler araç sürücüsü ile araçtaki yolcuların izlenmesi sağlanmaktadır.

Yaşam Tüneli’nde, yorgunluk, dikkatsizlik ve dalgınlıktan kaynaklanan kazaları azaltmak amacıyla sürücülere bilgilendirici, eğitici resim ve video gösterimi faaliyeti “Yaşam İçin Kısa Bir Mola” mottosuyla aralıksız sürdürülmektedir.” ifadeleri yer aldı.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 

 

 

2023/06/1686731122_fotoraf2.jpg

 


 


  • Perşembe 23.3 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 22 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 20.6 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı