BU ŞEREFSİZ BULUNSUN !

Çerkeş ilçesi Ovacık köyü Gelik mahallesinde şap hastalığından ölen inek, kulakları kesilerek küpeleri alınıp dereye atıldı.

Son Dakika 31.07.2023 21:39:00 0
BU ŞEREFSİZ BULUNSUN !

Irak’ta ortaya çıkan besi hayvanlarına özgü SAT-2 serotipi şap hastalığını taşıyan ilk vaka Türkiye'de tespit edildi. Bunun üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı hemen harekete geçti. Hastalık görülen 8 işletmede karantina dahil olmak üzere tedbirler alındı. Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü’ne gerekli bildirimde bulunuldu.

Ama Çerkeş’imiz de hain biri ilçemizde ölen hayvanını dere atacak kadar adileşe biliyor. Hem köyündeki hayvanları hem dere boyunca bulan köyleri hem de Çerkeş’te ki tüm hayvanlara sap hastalığı yaymak için yapılmış bir olay ile karşılaştık.

Çerkeş ilçesi Ovacık köyü Gelik mahallesinde şap hastalığından ölen inek, kulakları kesilerek küpeleri alınıp dereye atıldı.  Çankırı’nın en büyük  büyükbaş hayvan varlığının bulunduğu Çerkeş ilçesinde  bu hainliği yapan bilinmiyor ama duyarlı bir hayvan üreticisi olan Fatih Kavak isimli vatandaş  Gelik Şihdoğan  deresine atılan bu leşi kendi imkanları ile kuyu kazıp kireçleyip gömdü.

Gazetemizi arayarak  halkı bilgilendirmemizi istedi.

Çerkeş vuslat haber olarak bunaltıcı bu sıcaklarda özellikle bulaşıcı hastalık olan ve şuan yaygın olan şap hastalığında dolayı ölen hayvanların hayvan sahipleri tarafından dış ortama, derelere atılmaması gerekiyor. Çerkeş Belediyesi’ni  +0 376 766 10 12 numaralı telefondan arayarak, gerekli defin işlemlerini yerine getirmeleri sağlanmalıdır. Bütün hastalık önlemlerini alacak şekilde gömülmelidir. 

Bu noktada böyle bir olay gerçekleştiği zaman Çerkeş Belediyesi’yle irtibata geçilmesi gerekir.


  • Perşembe 23.3 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 22 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 20.6 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı